DELL PLACEMENT PAPER-3
DELL PLACEMENT PAPER-3
company wise Placement Papers for freshers to understand and prepare for written test of various companies.
17) For the FIFA world cup, Paul the octopus has been predicting the winner of each match with amazing success. It is rumored that in a match between 2 teams A and B, Paul picks A with the same probability as A's chances of winning.
Let's assume such rumors to be true and that in a match between Ghana and Bolivia, Ghana the stronger team has a probability of 2/3 of winning the game. What is the probability that Paul will correctly pick the winner of the Ghana-Bolivia game?
a) 5/9 b) 1/9 c) 2/3 d) 4/9
Ans: 5/9
Same as the question 7.
18) Mr. Bean went to a shop for buying a gift to his wife on her Birthday. He bought 28 purple marbles as her wife was fond of marbles. He also bought 21greem marbles. While coming out of the shop on the way he also bought 24 red, 42 yellow and 12 pink marbles and he put them all in a bag. When he was returning back to the home a lightning occurred and suddenly due to some reasons the red, green, and yellow balls got converted into white color. But in spite of this Mr. Beans decided to give few marbles to his lovely wife. So, how many times he should put his hand in the bag so that he can gift his wife at least one ball of each color.
Ans: logic is same as I told in the question 3 i.e 24+42+2=68
19) Alice and Bob play the following coins-on-a-stack game. 50 coins are stacked one above the other. One of them is a special (gold) coin and the rest are ordinary coins. The goal is to bring the gold coin to the top by repeatedly moving the topmost coin to another position in the stack.Alice starts and the players take turns. A turn consists of moving the coin on the top to a position i below the top coin (0 ≤ i ≤ 20). We will call this an i-move (thus a 0-move implies doing nothing). The proviso is that an i-move cannot be repeated; for example once a player makes a 2-move, on subsequent turns neither player can make a 2-move. If the gold coin happens to be on top when it's a player's turn then the player wins the game. Initially, the gold coinis the third coin from the top. Then
a) In order to win, Alice’s first move should be a 0-move.
b) In order to win, Alice’s first move should be a 1-move.
c) Alice has no winning strategy.
d) In order to win, Alice’s first move can be a 0-move or a 1-move
Ans: (d)
In this type of que if the coin is at the 3 position (as here )then the answer is d otherwise at the 1 or second position of the coin the answer is always. No chance of winning ie C
20) There is a planet oz . The people there are four fingered and reside in 4 – dimensional space and thus the currency used by its residents are 3 – dimensional objects. The rupees notes are cubical in shape while their coins are spherical. However the coin minting machinery lays out some stipulations on the size of the coins.
· The diameter of the coins should be at least 16mm and not exceed 64mm
· Given a coin, the diameter of the next larger coin is at least 50% greater.
· The diameter of the coin must always be an integer.
You are asked to design a set of coins of different diameters with these requirements and your goal is to design as many coins as possible. How many coins can you design?
Ans: 4
At least 16 coins so the series is 16, (16+16/2)= 24 , (24+24/2)=36, (36+36/2)=54. Now next value of coin exceeds 64 so the number of coins is 4
21) 21 people meet and shake hands. The maximum number of handshakes possible if there is to be no ‘cycle’ of handshakes is (A cycle of handshakes is a sequence of people a1, a2, … , aK such that the pairs (a1, a2), (a2, a3),… , (a (k-1), a k) , (ak, a1) shake hands.
a) 17 b) 18 c) 19 d) 20
Ans: n
22) 10 suspects are rounded by the police and questioned about a bank robbery. Only one of them is guilty. The suspects are made to stand in a line and each person declares that the person next to him on his right is guilty. The rightmost person is not questioned. Which of the following possibilities are true?
A. All suspects are lying.
B. leftmost suspect is innocent.
C. leftmost suspect is guilty
a) A only b) A or C c) A or B d) B only
Ans: c
23) In planet OZ planet there are 8 days, Sunday to Saturday and 8th day is Oz day. There is 36 hours in a day. What is angle between 12.40?
a) 80 b) 81 c) 87 d) 89
Ans: 89
24) 36 people {a1, a2, ..., a36} meet and shake hands in a circular fashion. In other words, there are totally 36 handshakes involving the pairs, {a1, a2}, {a2, a3}, ..., {a35, a36}, {a36, a1}. Then size of the smallest set of people such that the rest have shaken hands with at least one person in the set is
a) 13 b) 18 c) 11 d) 12
Ans:18
25) The pace length P is the distance between the rear of two consecutive footprints. For men, the formula, n/P = 144 gives an approximate relationship between n and P where, n = number of steps per minute and P = pace length in meters. Bernard knows his pace length is 164cm. The formula applies to Bernard's walking. Calculate Bernard's walking speed in kmph.
a) 23.62 b) 8.78 c) 11.39 d) 236.16
Ans: 236.16 (144*1.64 m)
0 comments:
Post a Comment